HTML

Reflex techmikák 1.

2008.06.13. 11:38 - talpdoki


Az Univerzum minden egyes lénye kapcsolatban áll egymással, ugyanígy testünk szervei, sejtjei sem szemlélhetők külön-külön. A beteg test gyógyításakor az egész szervrendszert szemügyre kell venni ahhoz, hogy a segítség hathatós legyen. Ilyen, a testet egészében vizsgáló és gyógyító módszer a reflexológia, amely a reflexzónák feltérképezését és masszírozását foglalja magában.

A reflexológia sok más természetes gyógymódhoz hasonlóan régi keletű. Már ókori elődeink is tudták, hogy testünkön számos idegpont van, amely távoli testrészekkel áll kapcsolatban. Ezeknek a zónáknak a nagy része a lábfejen található. Masszírozásukkal javíthatjuk bennük a vérkeringést, s rajtuk keresztül a hozzájuk tartozó szervek vérkeringését is. A zónák és a szervek közötti kapcsolat tudományosan ugyan még nem bizonyított, de a kölcsönhatás könnyen igazolható például azzal, hogy a középső lábujjat masszírozva (ez a kéz középső ujjának reflexzónája) a kéz középső ujja a jobb vérellátottság miatt felmelegszik.

Reflexológiás kezelést először a talp és a test egyéb reflexzónáit jól ismerő reflexológus végezzen. Miután a szakember megmutatta, hogy mely pontokat és mennyi ideig masszírozzuk, már magunk is vállalkozhatunk önmagunk ilyetén gyógyítására. A szakképzett reflexológus a kezelést megelőzően állapotfelmérést végez.

A bejegyzés trackback címe:

https://talpdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr46518029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása