HTML

Reflexológiával a női problémák hatékony kezeléséhez

2008.08.09. 23:26 - talpdoki

A reflexológia azon az elméleten alapul, hogy minden szervünk, és az emberi szervezet minden rendszere megjelenik a talpon, mint valami térképen. Különböző masszázs technikák segítségével a reflexológus azon munkálkodik, hogy a testet visszahozza az egyensúlyi állapotába.

A test energiáinak egyensúlya több tényező miatt felborulhat, az egyik legjelentősebb ezek közül a stressz. Ennek számos formája van: rossz táplálkozás, emocionális problémák, helytelen tartás, terhesség, munka, vizsgaidőszak, és így tovább. Energiablokkok jönnek létre, amelyek akadályozzák a szabad áramlást, és ezekből fejlődnek ki a tünetek: fejfájás, feszültség, izomfájdalmak, izületi problémák, szervi megbetegedések.

A reflexológia olyan terápia, ami nem csak a fizikai tünetekkel foglalkozik, hanem a rendellenesség okával is. Holisztikus gyógymódként a személyt teljes egészként kezeli: fizikailag, szellemileg és emocionálisan, hiszen ezek együttesen biztosítják az illető jóllétét. Ezért is fontos, hogy ha valaki a reflexológiában keresi a gyógyulást, legyen felkészülve arra, hogy bizonyos változtatásokat kell eszközölnie az életmódjában, hogy ezzel is segítse a gyógyulási folyamatot.

Számos női probléma létezik, amit hatékonyan lehet kezelni a reflexológia segítségével, és ezzel kiküszöbölhetők olyan hagyományos terápiák, amelyek mellékhatásokkal, veszélyekkel járnak.

A menopauza

A változó kor nagyon megviseli a szervezetet, és olyan gyorsan változnak a tünetek, hogy az ember néha azt sem tudja, épp melyikre keressen megoldást. A rendszeresen végzett, a hormonháztartás szerveit célzó reflexológiai kezelések nagyon jó hatással vannak a menopauzás gondokra. Segít a nőknek ráhangolódni a szervezetük igényeire, megmutatja az egyensúlyból kibillent területeket, amikkel foglalkozni kell. Már önmagában az a tény is enyhíti a stresszt, hogy egy tapasztalt reflexológus komolyan veszi a menopauzás gondokat, és nem csak legyint, mondván, majd elmúlik, hanem valódi segítséget nyújt.

Meddőség

A nem fizikai eredetű meddőség gyakran a túlzott stressz és aggódás eredménye. A reflexológia elősegíti egy mély-relaxáló állapot létrehozását, ami során képesek vagyunk elegendő ideig távol tartani a stresszt ahhoz, hogy a fogamzás megtörténhessen. A kezelések a test rendszereit egyensúlyba hozzák, így egészséges lesz a szervezetünk, amiben a baba megfoganhat.

A hormonháztartást egyensúlyba hozza azáltal, hogy

enyhe nyomást fejt ki a talp azon reflexpontjaira, amik az utódnemzéshez szükséges szerveket stimulálják

. Függően attól, hogyan reagál valaki a kezelésekre, általában hat alkalom heti egyszer már eredményes szokott lenni.

PMS

Az agyalapi, pajzs- és mellékvese mirigyeket, a gyomorszájat és a szaporodási szervek reflexpontjait célzó kezelés enyhíti a menstruációval kapcsolatos fizikai és emocionális problémákat. A hormontartalmú és antidepresszánsokkal történő „kezelés” rengeteg negatív mellékhatással jár, ellenben a reflexológiás terápiával, aminek csak pozitív hatásai vannak. Rendszeresen végzett néhány kezelés és némi életmódváltás hatására sokáig elfeledkezhetünk erről a problémáról.

Terhesség

A kezdeti rosszullétektől a szoruláson, vizesedésen át egészen a szülésig számos kellemetlen fizikai tünet merülhet fel egy terhesség alatt. Ezeket mind hatékonyan enyhítik a reflexológiás kezelések, és a vajúdáskor, a szülés megkönnyítésére is előszeretettel alkalmazzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://talpdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr5608698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása