HTML

Wellness

2008.06.08. 16:58 - talpdoki

A wellness szó jelentése ”jó közérzet, testi-lelki jóllét”.
Mondhatjuk, hogy a wellness egy életforma. Olyan életritmus, mely erőltetések és szélsőségek nélkül azt eredményezi, hogy fizikailag és szellemileg jól érezzük magunkat a bőrünkben.
A wellness tudatos táplálkozásból, testmozgásból, szépség- és testápolásból és a lélek harmóniájából tevődik össze.

Wellness érzés lehet egy jó séta az erdőben vagy akár a parkban. Lehet egy kellemesen eltöltött ebéd, egy jó masszázs, egy kis szaunázás, vagy akár egy felemelő érzést adó könyv elolvasása vagy film megnézése. Tehát minden besorolható a wellness életfelfogás alá, amitől jól érezzük magunkat és nem károsítjuk vele a szervezetünket vagy másokét.
A wellness immár mozgalommá nőtte ki magát, de hazánkban sajnos hiányzik valami!

Míg cégek sokasága (hotelek, magazinok, sportszergyártók stb.) szakosodott a wellness szolgáltatásra – ami lassan, észrevétlenül milliárdos üzletté nőtte ki magát –, addig a tudatos táplálkozás bevezetése gyerekcipőben jár. Nem a különböző fogyókúrás és diétamozgalmakra gondolunk, azokból számos áll rendelkezésre. A mindenki számára egyaránt fontos tudatos táplálkozásról beszélünk!

Mit is jelent ez? Mindannyian különbözőek vagyunk. Különböző munkát végzünk, különböző mértékben és módon mozgunk, különböző korúak vagyunk, és még sorolhatnám. Ez azt is jelenti, hogy a táplálkozás területén is különbözőek a szervezetünk igényei. Egyeseknek esetleg kalóriadúsabb, míg másoknak például szénhidrát szegényebb ételekre van szüksége ahhoz, hogy formában maradjanak, vagy formába jöjjenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talpdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr91509871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása