HTML

A lábak és a kezek....

2008.08.10. 20:42 - talpdoki

A lábak és a kezek reflexzóna-masszázsát mint az egészségmegőrzés természetes módját sok nép ősidők óta ismeri, ezek a módszerek a különböző kultúrákban fellelhetők. Tapasztalatokon alapuló tudomány. Bizonyos bőrterületek, pontok, zónák ingerlése, az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervekben, testrészekben.

A talp masszázsával rendkívül gazdag érzőideg ellátásunk réven a központi idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre hatást lehet gyakorolni.

Ha a zónában elváltozás észlelhető, ha a zóna reagál, akkor befolyásolható is. A szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk, az energiák szabad áramlását tesszük lehetővé, aktivizáljuk az életenergiákat. Serkentjük a vérkeringést, a sejtanyagcsere felgyorsul, ezáltal a méreganyagok salakanyagok könnyebben kiválasztódnak. Serkentjük a nyirokkeringést, ezzel az immunrendszert erősítjük.

A kritikus helyen felerősödik, illetve helyreáll a testnedvek keringése. Ez jótékonyan hat a beteg szervre, testrészre. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését. Fájdalomcsillapító hatású. Lazító, testi-lelki feszültséget oldó hatású.

A masszázs időtartama kb. 30 perc, természetesen az időtartamot az egyén fizikai és lelki állapota határozza meg. Alkalmazása másnaponként 3-4 alkalommal kúraszerűen fejti ki legjobban a hatását, de egy alkalommal is észlelhető javulást érhetünk el.

A masszázstechnika preventív, életformáló, gyógyító illetve más gyógymódok mellett rehabilitációra is alkalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://talpdoki.blog.hu/api/trackback/id/tr20609714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása